Srce za djecu oboljelu od raka
Arhiva

Vlada FBiH – Omogućavanje penzionisanja radnika ‘Borca’

Vlada FBiH je usvojila informaciju Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o rješavanju statusa radnika u privrednim društvima Konfekcija “Borac” d.d. Zenica – u stečaju i Konfekcija “Borac” d.d. Banovići.

Nadzorni odbor Konfekcije “Borac” d.d. Travnik je zadužen da, na prijedlog Uprave ovog preduzeća, donese Odluku o izdvajanju dijela sredstava Konfekcije “Borac” d. d. Travnik koja su uplaćena na račun Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje nakon prodaje Hotela “Lipa” putem Agencije za privatizaciju u FBiH u postupku male privatizacije.

Ova izdvojena sredstva namijenjena su za uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za radnike koji su stekli uvjete za odlazak u penziju, a prema spisku ovjerenom od Federalnog zavoda za penzijsko i invalidsko osiguranje, i to za četrnaest radnika Tvornice konfekcije “Borac” d.d. Banovići u iznosu od 150.289,86 KM i šest radnika Tvornice konfekcije “Borac”  d.d.  Zenica – u stečaju u iznosu od 34.402,31 KM, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade FBiH.

FENA

error: Nije dozvoljeno kopiranje i prenošenje sadržaja!